Barnes & Noble brengt Nook naar Nederland

0

De Amerikaanse boekhandelsketen Barnes & Noble (B&N) is van plan binnenkort een Nederlandse ebookwinkel te openen en te beginnen met de verkoop van de Nook-ereader. B&N is in gesprek met het Centraal Boekhuis over een koppeling om Nederlandse digitale boeken te kunnen verkopen. Ook staat B&N sinds kort ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Volgens Mathijs Suidman, Manager Product Management van het Centraal Boekhuis, kan B&N net als andere partijen als Apple en Kobo aangesloten worden bij het Centraal Boekhuis voor de levering van ebooks en de terugkoppeling van verkopen naar uitgevers. “In het kader van het digitaal platform stemmen wij de planning wanneer welke partij aan te sluiten af met de uitgevers in de klankbordgroep. Voor Nook is daar nog geen datum afgesproken.”

Volgens een uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel staat Barnes & Noble sinds 20 december 2011 in Nederland ingeschreven. Als activiteit staat vermeld: “Het verrichten van activiteiten terzake onderzoek en ontwikkeling, productie, publicatie, handel, marketing, verkoop en distributie ten aanzien van, maar niet beperkt tot, geprinte en digitale content, e-readers en andere elektronische apparaten en andere producten en diensten.”

Dat Barnes & Noble internationale uitbreidingsplannen heeft, is al enkele maanden bekend. Eerst leek het erop dat het bedrijf zich voorlopig vooral op Groot-Brittannië zou richten, maar nu is dus ook Nederland in beeld. B&N gaat in Nederland de strijd aan met een andere grote internationale partij, Kobo, die verleden week officieel een Nederlandse webwinkel opende en de markt in samenwerking met Libris betreedt.

Barnes & Noble heeft een ereader – de Nook Simple Touch – en twee 7-inch tablets in het assortiment. Het bedrijf begon in 2009 met de verkoop van ebooks en ereaders.

Vorig artikelDuitse uitgevers komen met abonnementsdienst voor ebooks
Volgend artikelEerste Windows 8 lees-apps van Amazon en Kobo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in