iPad verplicht in twee Belgische scholen

0

Twee Vlaamse middelbare scholen willen de betrokkenheid van hun leerlingen vergroten door hen vanaf volgend schooljaar verplicht met een iPad te laten werken in de klas. De ouders moeten het toestel bekostigen.

Alle 800 leerlingen en leerkrachten van het Sint-Pieterscollege en de Sint-Jozefshandelsschool in Blankenberge zullen vanaf september 2012 een iPad gebruiken in de klas. Dit instrument moet de betrokkenheid en de motivatie van de studenten vergroten en hun resultaten verbeteren.

De iPad zal de schoolboeken echter niet volledig verdringen. ‘Er bestaan applicaties die bepaalde werkboeken vervangen, maar niet alle studieboeken en cursussen blijven in de kast staan’, vertelt Rudi Boydens, directeur van de Sint-Jozefshandelsschool en het Sint-Pieterscollege.

Iedere leerling moet vanaf september dus een eigen iPad hebben. Is dit wel betaalbaar voor de ouders? ‘De kostprijs van de iPad vervangt die van bepaalde boeken en cursussen’, zegt Boydens. Zo moet er bijvoorbeeld geen atlas meer aangeschaft worden. Ook een rekentoestel wordt overbodig.

Bovendien moet het bedrag niet noodzakelijk in één keer betaald worden, maar kan de iPad ook op afbetaling gekocht worden. Rudi Boydens: ‘Gedurende drie jaar krijgen de ouders ieder trimester een factuur van 40 euro. Daarna is het toestel eigendom van de leerling.’ Studenten die al een eigen iPad hebben, mogen deze in de klas gebruiken.

Ook de leerlingen van Tabor d’Ampte in Hoorn worden binnenkort verplicht om een iPad aan te schaffen, tot onvrede van vele ouders. Die begrijpen niet waarom de school kiest voor Apple’s tablet, terwijl er tal van goedkopere modellen verkrijgbaar zijn.

(Via: Het Nieuwsblad)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in