Mofibo komt ook met ebookabonnementsdienst in Nederland

0
DELEN

Eerder kondigden Bruna en Tom Kabinet al een abonnementsdienst voor ebooks aan. Ook het Deense bedrijf Mofibo wil in Nederland een dergelijke all-you-can-read-dienst opstarten. In Denemarken is de dienst naar eigen zeggen zeer succesvol.

Mofibo is momenteel met Nederlandse uitgevers in gesprek over het aanbieden van Nederlandse ebooks via de dienst. Op korte termijn wil het bedrijf ook een kantoor in Nederland openen. Mofibo betaalt per gelezen boek hetzelfde bedrag aan een uitgever als uitgevers nu ontvangen bij de losse verkoop van ebooks.

Nathan Hull van Mofibo vertelt tegen Boekblad over de voordelen van uitgevers bij de nieuwe abonnementsdienst. “Dan weet je als uitgever wat je klant leest, wanneer jij leest, hoe lang hij leest, of mensen boeken niet uitlezen, waar ze stoppen met lezen. Misschien niet altijd fijne informatie, maar je kunt er wel wat mee.”

Mofibo krijgt in Denemarken er wekelijks 10.000 nieuwe gebruikers bij en is er inmiddels winstgevend. Dat komt met name door aansprekende reclamecampagnes met bekende auteurs en samenwerking met andere partijen, zoals telecomaanbieders. De dienst gaat in Nederland 9,99 euro kosten.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER