World digital library live op 21 april 2009

0

Op 21 april 2009 wordt de World Digital Library gelanceerd. Deze digitale bibliotheek wil culturen, talen en mensen uit de hele wereld bij elkaar brengen om zo wederzijds intercultureel begrip te stimuleren.

De World Digital Library is een samenwerkingsproject van verschillende nationale bibliotheken uit alle windstreken. Zo wordt onder andere cultureel erfgoed van Egypte, Korea maar ook Rusland gratis digitaal beschikbaar gesteld op het internet.

Verdere doelstellingen van de World Digital Library zijn het makkelijker verkrijgen van architectonische tekeningen, muziek, films, foto’s, zeldzame boeken en manuscripten. Op deze wijze moet niet-westers en niet-Engels materiaal meer over het internet verspreid gaan worden, ten behoeve van beter intercultureel begrip, internationale samenwerking en voor onderzoek van wetenschappers.

In november 2008 werd Europeana, de Europese digitale bibliotheek gelanceerd. Dit is een project van de Europese unie waarbij het vergemakkelijken van het gebruik van het rijke Europese erfgoed voorop staat.

De officiële versie van de site staat nog niet online: deze wordt verwacht in 2010 en zal links bevatten naar meer dan 10 miljoen digitale objecten.

Vorig artikelBroodjes aap over e-books
Volgend artikelMediatycoon investeert in concurrent Kindle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in