Wolfram Alpha komt met ebookprogramma

0
DELEN

Vorig jaar presenteerden ze zich nog als directe concurrenten van Google. De zoekmachine Wolfram Alpha begeeft zich echter steeds meer in wetenschappelijke richting. Gisteren maakten de initiatiefnemers van de site bekend met een iPad-app te komen en een speciaal ebookprogramma op de markt te brengen.

Via Google zoek je naar websites, bij Wolfram Alpha zoek je naar antwoorden. Je kunt er terecht met vragen op allerlei gebieden. De zoekmachine combineert vervolgens alle antwoorden in een overzicht. Zo geeft het bijvoorbeeld op de vraag naar de hoofdstad van Peru het antwoord Lima, maar ook hoeveel mensen er wonen, waar het ligt, hoe laat het er is, wat voor weer het er is en wie er geboren zijn. Eveneens kan de site goed overweg met technische vragen. Het lost wiskundige vergelijkingen moeiteloos op en presenteert het antwoord compleet met grafieken en tabellen.

Achter de website zitten omvangrijke databases, die constant bijgewerkt worden. Met het gisteren aangekondigde ebookprogramma kunnen uitgevers de mogelijkheden van Wolfram Alpha integreren in verrijkte ebooks. Zo kun je bijvoorbeeld in geografische, wiskundige of bouwkundige boeken toegang krijgen tot de enorme hoeveelheid gegevens en de indrukwekkende rekenkracht van de zoekmachine.

Het eerste ebook dat gebruik zal gaan maken van de integratie van de zoekmachine is het boek The Elements: A Visual Exploration of Every Known Atom in the Universe van Theodore Gray, een van de oprichters van de zoekmachine. De volledige lancering van het ebookprogramma staat gepland voor het tweede kwartaal van 2010.

Tegelijk met deze aankondiging zijn ook de iPhone- en iPad-applicaties sterk in prijs verlaagd. Eerst was de app nog 49,99 dollar, nu is hij te downloaden voor 1,99 dollar. Volgens de makers is het hun nieuwe doel om “Wolfram Alpha in de handen van iedereen te krijgen”.

(Via: ReadWriteWeb.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER