Persoonlijk digitaal magazine Zite nu ook voor Android

0

De applicatie Zite is nu ook beschikbaar voor het Android-platform. Zite is een populaire lees-app die je persoonlijke aanbevelingen van artikelen geeft op basis van je netwerk en je leesgedrag. De applicatie is ontwikkeld door onderzoekers van de universiteit van British Columbia en inmiddels overgenomen door CNN.

In Zite kun je aangeven uit welke bronnen de applicatie kan putten om je een persoonlijk digitaal magazine voor te schotelen. Hierbij heb je de keuze uit je Google Reader-account of Twitter-accounts.

Vervolgens krijg je een mix van artikelen uit de onderwerpen die je selecteert in een leesvriendelijke layout op je scherm aangeboden. Bij elk artikel kun je met behulp van twee duimpjes aangeven of je het een interessant artikel vond of niet.

Zite neemt je beoordeling mee bij het selecteren van nieuwe artikelen voor je en leert op die manier van je leesgeschiedenis. Elk artikel kun je verder delen via sociale media, ook kun je met een klik naar de website waarop het originele artikel staat.

Anders dan voor iOS is er nog geen aparte versie voor Android-tablets, waardoor de app op de grotere schermen van Android-apparaten niet helemaal tot zijn recht komt. Of er nog een aparte tablet-versie komt is nog niet bekend.

Je vindt de app op Google Play

Vorig artikelKeniaanse scholieren leren lezen met ereaders (video)
Volgend artikelLaag BTW-tarief: Kobo verhuisd naar Luxemburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in