Eregalerij bibliotheken uitgebreid met gratis ebook van Vestdijk

0

Afgelopen zaterdag is de ‘eBooks Eregalerij’ van de Nederlandse Bibliotheken uitgebreid met het boek De Kellner en de levenden van Simon Vestdijk. Het is het eerste boek in de Eregalerij dat nog onder het auteursrecht valt. De familie van Vestdijk stelde het boek ter beschikking.

In de Eregalerij bieden de Nederlandse bibliotheken een aantal gratis downloadbare ebooks aan, verrijkt met extra informatie en beeldmateriaal. De digitale etalage van Nederlandse meesterwerken werd ruim een jaar geleden geïntroduceerd met een aanbod van 25 titels uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis.

De Eregalerij is een samenwerkingsproduct van de Digitale Bibliotheek Nederland, Het Letterkundig Museum en de Openbare Bibliotheken. Doel is om uiteindelijk een overzicht van 100 titels aan te bieden die gratis te lezen zijn in een iPad-app en als download in ePub-formaat ook op ereaders. Het boek van Vestdijk is het 26e gratis boek in de galerij. De keuze voor dit boek is in overleg met de familie van Vestdijk gemaakt.

Klik hier voor het gratis boek ‘De kellner en de levenden’ van Simon Vestdijk.

(Via: OBA.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in