Feedly trekt miljoenen nieuwe gebruikers van Google Reader

0

De RSS-dienst Feedly heeft de afgelopen weken 3 miljoen nieuwe gebruikers aangetrokken. Die zijn afkomstig van het per 1 juli opgedoekte Google Reader. Feedly heeft inmiddels ook enkele wijzigingen gedaan om de gebruikservaring meer op Google Reader te laten lijken.

De beslissing van Google om binnenkort te zullen stoppen met Reader kon op veel reacties rekenen. Direct stonden er ook concurrenten klaar om de leeggekomen plek op te eisen. Feedly lijkt het meest profijt te hebben van de stap van Google.

Feedly maakte bekend dat het in 2 weken tijd 3 miljoen nieuwe gebruikers verwelkomde, waarvan 500.000 in de eerste twee dagen na Google’s bericht. In totaal heeft de dienst nu 7 miljoen gebruikers.

Gisteren kregen de iOS en Android-versies van de app een update. Hierdoor is het nu eenvoudiger om feeds te doorzoeken en nieuwe feeds te ontdekken. Verder kun je in de app kiezen tussen een ‘magazine’-view en een eenvoudige titellijst, die veel doet denken aan de layout van Google Reader. Daarnaast is het eenvoudiger om berichten als gelezen te markeren.

Feedly deelde ook mee dat er binnenkort een betaalde versie aankomt voor grootgebruikers. Hiermee zullen deze meer opties hebben bij het lezen en beheren van grote hoeveelheden RSS-feeds.

Vorig artikelReview: Icarus Essence
Volgend artikelKB en Google maken 80.000 boeken digitaal beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in