Tolino Vision, de nieuwe Duitse Kindle-uitdager

0

Het Duitse consortium van het Tolino-platform heeft een nieuwe ereader gepresenteerd, de Tolino Vision. Ruim een jaar geleden opende Tolino, een samenwerking van Weltbild, Thalia, Bertelsmann en Deutsche Telekom, de aanval op Amazon.

De Tolino Vision is een 6-inch ereader die gebruik maakt van de nieuwste generatie eInkschermen, Carta genaamd. Deze schermen bieden een hoog contrast en een hoge resolutie van 1024 bij 758 pixels. Verder is de ereader onder meer uitgerust met verlichting, wifi, een 1 GHz processor, een aanraakscherm en 2GB beschikbare schijfruimte. Gebruikers krijgen voor hun ebooks bovendien 25GB cloudopslag aangeboden.

Net als de Kobo Aura heeft de Tolino Vision een tot aan de randen doorlopende vlakke bovenkant. Het apparaat weegt 178 gram en heeft een dikte van 8,1 millimeter. De ondersteunde bestandsformaten zijn ePub, PDF en TXT.

De ereader is vanaf het eind van deze week verkrijgbaar en kan nu al vooraf besteld worden, voor een prijs van 129 euro. De vorig jaar geïntroduceerde Tolino Shine blijft ook in de handel, voor 99 euro.

Tolino wist vorig jaar het marktaandeel van Amazon op de ebookmarkt in Duitsland terug te dringen van 48% naar 43%. In het derde kwartaal van 2012 had Tolino een aandeel van 37%.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in