Akkoord tussen Apple en Time Inc. over iPad-abonnementen

0

Time Inc. en Apple hebben een akkoord bereikt over een slepend conflict rond tijdschriftabonnementen op de iPad. Abonnees op de papieren versie van magazines als Sports Illustrated, Time en Fortune kunnen daardoor vanaf vandaag de iPad-versie kosteloos lezen. De afspraak markeert een mogelijk breekpunt in de impasse tussen Apple en uitgevers over digitale abonnementen.

Huidige abonnees van de tijdschriften van Time Inc. krijgen vanaf vandaag zonder extra kosten toegang tot de iPad-edities, zo meldde The Wall Street Journal. Eerder moesten abonnees op de papieren edities van de meeste bladen nog extra betalen voor toegang op de iPad. Dit tot groot ongenoegen van zowel uitgevers als lezers.

Verscheidene Europese uitgevers hadden eerder dit jaar nog van Apple te horen gekregen dat ze geen gratis abonnementen op de iPad-editie bij een papieren abonnement mochten geven. In feite komt het erop neer dat elke abonnee die een krant of tijdschrift via een app op de iPad zou willen lezen, dat abonnement via de App Store moet afsluiten, waarbij Apple vervolgens 30 procent van de opbrengst krijgt.

Behalve over het feit dat Apple een deel van de abonnementsgelden zou innen, waren uitgevers ook niet tevreden met de hoeveelheid gegevens die ze van Apple over abonnees zouden krijgen. Zakenkrant The Financial Times gaf onlangs nog aan dat het hierom zou kunnen besluiten geen iPad-abonnement aan te bieden. Of de afspraak tussen Time Inc. en Apple betekent dat ook andere uitgevers hun lezers kosteloos toegang tot de iPadversies kunnen geven is niet bekend.

(Via: CNet.)

Vorig artikelEbookverkoop Penguin verdubbeld tegenover 2010
Volgend artikelAndroid-tablet Acer Iconia Tab A500 duikt op in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in