Android-tablet Acer Iconia Tab A500 duikt op in Nederland

0

Vanaf eind vorige week is de Acer Iconia Tab A500 leverbaar in Nederland. Deze tablet heeft een LCD-scherm met een doorsnede van 10,1 inch en draait op het besturingssysteem Android 3.0, bijgenaamd Honeycomb. Het apparaat gaat de concurrentie aan met vergelijkbare tablets die de komende maanden in Nederland op de markt verschijnen.

De Iconia Tab is de eerste Android 3.0-tablet die in Nederland verkrijgbaar is. Vanaf begin april is al wel de Galaxy Tab 10.1v bij Vodafone te bestellen, maar deze is nog niet leverbaar. De Iconia Tab heeft onder meer een nVidia Tegra 2 dual-core processor. Daarnaast heeft de tablet twee camera’s (2 megapixel en 5 megapixel) en een schermresolutie van 1280 bij 800 pixels.

Het geheugen van de tablet is uit te breiden met een microSD-geheugenkaart. Verder beschikt de Iconia Tab over een (mini)HDMI-poort, USB-aansluiting en Bluetooth. De tablet weegt 700 gram, meet 260 bij 177 bij 13.3 millimeter en houdt het volgens Acer tot 10 uur uit op een volle batterijlading.

Op dit moment wordt de versie met 32 GB en wifi-verbinding bij een aantal Nederlandse winkels te koop aangeboden, zoals Dixons. Acer komt ook nog met andere modellen, waaronder een met 3G-verbinding. Voor dit model is nog geen leverdatum bekend.

De adviesprijs voor de 32GB-versie met wifi bedraagt 499 euro.

Vorig artikelAkkoord tussen Apple en Time Inc. over iPad-abonnementen
Volgend artikelMeeste Amerikanen willen niet betalen voor online nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in