Meeste Amerikanen willen niet betalen voor online nieuws

0

Slecht nieuws voor uitgevers die mensen via paywalls willen doen betalen voor online content: uit een recente poll van Adweek/Harris Poll blijkt dat 80 procent van de Amerikanen weigert om geld neer te tellen voor nieuws op internet. Van degenen die wel willen betalen, hebben de meesten er minder dan 10 dollar voor over.

Tussen 29 maart en 31 maart jongstleden ondervroeg Adweek/Harris Poll 2.105 volwassenen in Amerika naar hun bereidheid tot betalen voor online nieuws. Vier op vijf Amerikanen (80%) wenst niet te betalen. Van de overige ondervraagden die wel geld over hebben voor internetartikelen, één op vijf Amerikanen of 20% dus, wil de grote meerderheid (14%) 1 tot 10 dollar per maand uitgeven. 4% heeft maandelijks tussen 11 en 20 dollar over voor online content, en amper 2% is bereid om meer dan 20 dollar per maand uit te geven aan internetnieuws. Het onderzoek wees tenslotte nog uit dat jonge volwassenen eerder willen betalen dan ouderen, en mannen eerder dan vrouwen.

In vergelijking met een gelijkaardige poll van een kleine twee jaar geleden, ziet het er op basis van deze resultaten nog minder rooskleurig uit voor nieuwsbronnen die bijvoorbeeld via een paywall geld vragen voor nieuws op internet. In december 2009 was namelijk nog 23% van de Amerikaanse bevolking bereid om te betalen voor online content, nu nog 20%.

(Via: eBook Newser)

Vorig artikelAndroid-tablet Acer Iconia Tab A500 duikt op in Nederland
Volgend artikel‘Amazon plaatst grote bestelling voor tablets’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in