Streaming ebooks voor bibliotheekleden

0

Sinds gisteren bieden de Nederlandse bibliotheken de mogelijkheid aan leden om een beperkt aantal ebooks online te lezen. De bibliotheken werken samen met de Engelse uitgeverij Bloomsbury voor het aanbieden van streaming ebooks via Public Library Online.

Leden van een openbare bibliotheek kunnen inloggen op de website van de Public Library Online en vervolgens de boeken in een online reader lezen. De online reader draait op Flash, zodat het apparaat waarop gelezen wordt dit dient te ondersteunen. Daardoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk de ebooks online op de iPad te lezen.

Op dit moment bestaat het aanbod online boeken uit ongeveer vijftig Nederlandstalige titels. Daarnaast zijn er veertig Engelstalige en tien Arabischtalige boeken verkrijgbaar. De bibliotheken zijn nog in gesprek met uitgevers om meer ebooks op deze manier ter beschikking te stellen.

Later dit jaar bieden de bibliotheken nog een andere manier om ebooks te lezen. Deze ebooks zullen via een website of applicatie wel te downloaden zijn. Wanneer deze optie precies zal worden gelanceerd is nog niet bekend.

Op deze site vind je het aanbod van ebooks die nu online worden aangeboden. Hier zie je een voorbeeldweergave van de online reader.

(Via: Bibliotheek.nl.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in