Barnes & Noble integreert NFC-chip in Nook

0

De CEO van Barnes & Noble, William Lynch, heeft in een interview aangekondigd dat een toekomstige versie van de Nook met een NFC-chip zal worden uitgerust. Hierdoor zouden klanten in de winkels van B&N op hun Nook meer informatie over bepaalde boeken kunnen krijgen.

Momenteel is B&N in overleg met uitgevers om ervoor te zorgen dat in boeken chips worden ingebouwd waarmee de Nook kan communiceren. NFC, een afkorting voor Near field communication, is een contactloze communicatiemethode waarmee gegevens uitgewisseld kunnen worden.

Wanneer bezitters van een Nook in de toekomst een winkel van Barnes & Noble binnenlopen, hoeven ze enkel hun Nook even in de buurt van een bepaald boek te houden om vervolgens op het scherm meer info over dat boek te krijgen, zoals reviews en beschrijvingen.

Lynch maakte in het interview ook enkele opmerkingen over de samenwerking met Microsoft die onlangs vorm kreeg. Een van de gevolgen hiervan is volgens hem dat er een integratie zal ontstaan tussen Microsoft-producten als Office en de Nook. Auteurs kunnen dan bijvoorbeeld ebooks schrijven in Word en ze direct naar de Nook-winkel uploaden.

Lees het volledige interview hier.

Vorig artikelStreaming ebooks voor bibliotheekleden
Volgend artikelEpub omzetten naar Kindle-formaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in