De krant lezen met Google Glass

0

De New York Times heeft recent een applicatie beschikbaar gemaakt voor Google Glass. Hiermee kunnen gebruikers van de bril op de hoogte blijven van de hoogtepunten van het nieuws.

Google Glass is een futuristische bril met ingebouwd schermpje, momenteel in ontwikkeling bij Google. De bril, die bediend wordt via spraakcommando’s en een aanraakgevoelig gedeelte, is met internet verbonden en kan onder meer foto’s en video’s maken.

Met behulp van applicaties kunnen ontwikkelaars makkelijk functies aan de app toevoegen. De New York Times is een van de eerste die een ’third party’ app voor de bril heeft ontwikkeld. Wanneer een gebruiker van de bril de app installeert, kan hij via het schermpje op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de krant. Ook verschijnen foto’s van nieuwsfeiten in beeld. Daarnaast is het mogelijk om samenvattingen van nieuwsberichten te laten voorlezen door de bril.

Mocht Google Glass doorbreken naar het grote publiek, dan zullen ongetwijfeld meer uitgevers van kranten en tijdschriften gaan experimenteren met Google Glass. Of ook boekenuitgevers er iets in zien moet de tijd uitwijzen. Het kleine schermpje van de bril leent zich waarschijnlijk niet goed voor het langdurig lezen van teksten.

Wanneer je al een van de weinige gelukkige bezitters van een Google Glass bent, dan vind je de app hier.

Vorig artikelMultiplatform-publicatie ‘Verdiende Aandacht’ nu ook in Engels
Volgend artikelReview Kobo Aura HD
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in