Ook Samsung wil patent op digitaal omslaan bladzijde

0

Eerder vroegen Microsoft en Apple al patent aan op het omslaan van een pagina op een scherm. Nu heeft ook Samsung een gedetailleerde patentaanvraag gedaan voor het digitaal bladeren door een boek.

De aanvraag werd onlangs geplaatst op de site van het Amerikaanse patentbureau. Opvallend is de mate van detail waarin Samsung de paginawisseling beschrijft. Het bedrijf wil zo dicht mogelijk bij de ervaring van het omslaan van een pagina in een papieren boek komen.

Samsung beschrijft de diverse manieren waarop je op een tabletscherm een pagina zou kunnen omslaan, en welk bladereffect daarbij hoort. Zo kun je een pagina slepen vanaf de zijkant van het scherm, of vanaf de onderkant, waarbij er weer andere effecten te zien zijn.

De eerdere aanvragen van Microsoft en Apple waren minder gedetailleerd. Het is overigens nog onduidelijk wat de bedrijven met het patent zouden kunnen, wanneer het wordt toegewezen. Er zijn al diverse apps op de markt die dergelijke effecten voor het omslaan van pagina’s hebben. Tegelijk is het maar de vraag of lezers er werkelijk op zitten te wachten dat het omslaan van een pagina op een tablet er precies zo uitziet als bij een papieren boek.

(The Digital Reader)

Vorig artikelKindle-app nu toegankelijker voor blinden en slechtzienden
Volgend artikelMorePhone, smartphone die van vorm kan veranderen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in