Ook Samsung wil patent op digitaal omslaan bladzijde

0
DELEN

Eerder vroegen Microsoft en Apple al patent aan op het omslaan van een pagina op een scherm. Nu heeft ook Samsung een gedetailleerde patentaanvraag gedaan voor het digitaal bladeren door een boek.

De aanvraag werd onlangs geplaatst op de site van het Amerikaanse patentbureau. Opvallend is de mate van detail waarin Samsung de paginawisseling beschrijft. Het bedrijf wil zo dicht mogelijk bij de ervaring van het omslaan van een pagina in een papieren boek komen.

Samsung beschrijft de diverse manieren waarop je op een tabletscherm een pagina zou kunnen omslaan, en welk bladereffect daarbij hoort. Zo kun je een pagina slepen vanaf de zijkant van het scherm, of vanaf de onderkant, waarbij er weer andere effecten te zien zijn.

De eerdere aanvragen van Microsoft en Apple waren minder gedetailleerd. Het is overigens nog onduidelijk wat de bedrijven met het patent zouden kunnen, wanneer het wordt toegewezen. Er zijn al diverse apps op de markt die dergelijke effecten voor het omslaan van pagina’s hebben. Tegelijk is het maar de vraag of lezers er werkelijk op zitten te wachten dat het omslaan van een pagina op een tablet er precies zo uitziet als bij een papieren boek.

(The Digital Reader)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER