MorePhone, smartphone die van vorm kan veranderen

0
DELEN

Smartphones ontwikkelen zich razendsnel, maar al jarenlang zijn techwatchers het erover eens dat een echt grote nieuwe stap gezet zal worden met buigbare schermen. Hoe dat er uit zou kunnen komen te zien, laat het prototype van de MorePhone zien, een telefoon met e-paperscherm dat van vorm veranderen kan.

De MorePhone, een vinding van Queens University te Canada, bestaat uit een e-paperscherm van fabrikant Plastig Logic, dat kan buigen in verschillende richtingen. Zo zou een gebruiker van de telefoon op verschillende manieren aan de telefoon kunnen zien door wie hij gebeld wordt, of dat hij een nieuw bericht heeft.

Volgens hoofd van de onderzoeksafdeling Roel Vertegaal duurt het nog 5 tot 10 jaar voor dergelijke toepassingen van buigbare schermen in consumentenproducten op zullen duiken. “Dit is een volgende stap in de richting van radicaal nieuwe interactie-technieken die smartphones met dunne en flexibele schermen mogelijk maken.” Vertegaal en zijn team waren eerder bezig met de PaperTab, een buigbare tablet.

Hieronder zie je een filmpje van het prototype.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER