Nog een iPad-concurrent: MSI WindPad 100

0

Naast Asus presenteerde ook computerfabrikant MSI een tablet op de Computex-beurs in Taipei. De MSI WindPad 100 krijgt een 10-inch touchscreen, weegt bijna 800 gram, draait op Windows 7 en heeft een batterijduur van tot 8 uur.

De MSI WindPad heeft een aantal eigenschappen die de tablet tot een serieuze iPad-concurrent maken. Zo is er de voor een Windows/Intel-apparaat opvallende batterijduur van bijna 8 uur. Verder heeft de WindPad een camera, USB en HDMI-poorten, 32GB geheugen, ondersteuning voor 3G, Wifi en GPS en een zwaartekrachtmeter.

Engadget, dat de kans kreeg het apparaat even vast te houden, was niet erg enthousiast over de eerste demoversie. Het apparaat voelde goedkoop aan door de plastic buitenkant en de touch-interface reageerde langzaam. Als MSI vooral dat laatste weet op te lossen hebben ze hier wel een aardige iPad-uitdager mee. Voor de specificaties die het heeft, weegt het apparaat vrij licht en daarbij is het door het Windows besturingssysteem makkelijk uitbreidbaar en open in vergelijking met het gesloten iPad-systeem.

De MSI WindPad 100 zal later dit jaar op de markt komen voor een prijs van rond de 500 dollar. Ook zal MSI een Android-tablet op de markt gaan brengen, die naar verluidt iets goedkoper zou moeten worden.

(Via: Engadget en 163.com.)

Vorig artikelVerkoop Nederlandse ebooks in de lift
Volgend artikelPixel Qi toont prototypes touchscreen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in