Pixel Qi toont prototypes touchscreen

0

Op de ict-beurs Computex heeft displaymaker Pixel Qi een aantal werkende prototypes van schermen getoond. De schermen beschikken over twee weergavemogelijkheden waardoor ze zowel binnen in een donkere omgeving als buiten in zonlicht goed te lezen zijn.

De Pixel Qi schermen hebben een modus met achtergrondverlichting en een zonder. Voor deze laatste modus betekent de toevoeging van een aanraakgevoelige laag vaak dat de helderheid van het scherm achteruit gaat. Bij de schermen van Pixel Qi lijken die problemen nu overwonnen. Het bedrijf toonde een aantal schermen met touchscreen op Computex, de beurs waarop het verleden jaar de eerste reeks schermen presenteerde. Verschillende computerbedrijven lieten producten zien met een Pixel Qi scherm, maar geen bedrijf kondigde nog concrete productlanceringen aan. Shenzhen Chuangzhicheng Technology, een laptopfabrikant, zei wel te overwegen binnenkort het scherm in laptops en tablets te gaan verwerken.

Pixel Qi is sinds het begin van dit jaar bezig met de massaproductie van schermen. Het bedrijf wil zich nu ook op andere schermafmetingen en productsoorten richten. In de komende maanden worden de eerste productaankondigingen met Pixel Qi schermen verwacht.

(Via: PC World.)

Vorig artikelNog een iPad-concurrent: MSI WindPad 100
Volgend artikelMirasol: veelbelovend maar laat op zich wachten
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in