E Ink kondigt nieuwe generatie schermen aan

0

E Ink Corporation heeft de komst van een nieuwe generatie schermen met elektronische inkt aangekondigd. Volgens het bedrijf bieden de nieuwe schermen het witste beeld ten opzichte van concurrenten en is het contrast met vijftig procent verbeterd in vergelijking met eerdere schermen.

In het persbericht dat E Ink verspreidde, stelt het bedrijf dat de verbetering te vergelijken is met het verschil in contrast tussen een gedrukte krant en paperback boeken. De eInkschermen, die tot nu toe licht grijzig waren, zijn een stuk witter geworden, waardoor het contrast is toegenomen.

Volgens E Ink ‘springt’ de tekst op de nieuwe schermen van het beeld af en lijkt lezen op een eInkscherm daardoor nog meer dan ooit op lezen vanaf gewoon papier.

Met Pearl, de naam voor de nieuwe lichting schermen, hoopt E Ink de leiderspositie die ze nu hebben te behouden. De markt voor elektronisch papier groeit de laatste tijd enorm. Onderzoeksbureau DisplaySearch voorspelt dat deze markt dit jaar een waarde van 837 miljoen dollar zal hebben en in 2011 met 44 procent gegroeid zal zijn tot 1,2 miljard dollar.

Het eerste apparaat met de nieuwe generatie schermen is de Kindle DX, die gisteren door Amazon werd aangekondigd.

(Via: E Ink.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in