AP|Bruna zet nog meer in op ebooks

0

Steeds meer vaderlandse uitgeverijen beginnen het belang van het digitale boek in te zien. Zo gaat De Arbeiderspers|A.W. Bruna Uitgevers nu haar verkoop- en marketingteam uitbreiden om meer nadruk te kunnen leggen op ebooks.

AP|Bruna – dat 15 procent van de totale ebookverkoop in handen heeft, en daarmee marktleider is in ons land – wil het ebook in het hele bedrijf implementeren. Het vernieuwde team zal marketingacties rond digitale boeken op poten zetten en evalueren, en zich bezighouden met het regelen van digitale rechten.

Daarnaast moeten op termijn alle boeken van de uitgeverij gedigitaliseerd worden. Dat is verre van evident, want bepaalde auteurs, onder wie Carlos Ruiz Zafón, kanten zich tegen ebooks of vragen te hoge royalties.

Ook experimenteert AP|Bruna voortaan met digitale non-fictie – met de nieuwe ePub-standaard is bijvoorbeeld op vlak van kleur immers heel veel mogelijk -, en verkent de uitgeverij de kansen en bedreigingen van lezen in de cloud.

Er moet wellicht nog een lange weg afgelegd worden alvorens deze plannen gerealiseerd kunnen worden, maar het besef dat er serieus geïnvesteerd moet worden in ebooks is alvast een stap in de goede richting.

(Via: Boekblad)

Vorig artikel“Amazon lanceert in juli twee nieuwe Kindle Fire-tablets”
Volgend artikelOp vakantie met een ereader? Gebruik de kieswijzer om te vergelijken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in