Google gaat boeken verhuren

0

Consumenten kunnen binnenkort via Google Play ebooks huren. Dat blijkt uit nieuwe handleidingen voor uitgevers. Uitgevers kunnen verschillende huurperiodes instellen voor hun ebooks.

Op dit moment is Google nog niet gestart met de verkoop van ebooks in Nederland, maar het treft daar wel voorbereidingen voor.

Uit onlangs vernieuwde documenten voor uitgevers op de website van Google wordt duidelijk dat het bedrijf het mogelijk gaat maken om ebooks voor beperkte tijd aan lezers uit te lenen.

Uitgevers kunnen bij Google een verkoopprijs aangeven (waar Google niet aan gebonden is). De verhuurprijzen worden hierop gebaseerd en bedragen per verhuurperiode een bepaald percentage van de verkoopprijs.

Een andere opvallende wijziging is dat Google nu aangeeft de ebooks het liefst in ePub-versie opgestuurd te krijgen, waar dat eerder nog PDF was.

Vorig artikelVlaamse bibliotheken lenen vanaf 2014 ebooks uit
Volgend artikelAmazon krijgt patent op extra’s bij ebooks
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in