Random House: groei verkoop ebooks

  0

  Amazon brengt de laatste tijd veel nieuws naar buiten over de groei van de verkoop van ebooks. Zo kwamen zij met berichten dat Amazon meer ebooks heeft verkocht dan hardcovers en dat zij verwachten eind 2011 meer ebooks dan paperbacks te verkopen. Markus Dohle van Random House komt echter met een meer gematigde mening.

  Random House, onder andere uitgever van de boeken van Dan Brown, John Grisham en Stieg Larsson, laat in de Duitse krant Der Spiegel weten dat zij een groei van de verkoop van ebooks verwachten. Op dit moment beslaan ebooks al 8% van hun totale omzet in de Verenigde Staten en Markus Dohle verwacht dat dit in 2011 toe zal nemen tot 10%.

  Dohle verwacht echter niet dat ebooks het papieren boek voorbij streven in de komende vijf jaar, dit in tegenstelling tot de berichten van Amazon. Hij noemt de uitspraken van Amazon dan ook “te agressief” en vindt de berichten teveel neigen naar “een hype”. Het bericht van Amazon dat er meer ebooks dan hardcovers verkocht worden werd door verschillende sceptici al afgedaan als te overdreven. Dohle lijkt hen hierin gelijk te geven.

  De groei in de verkoop van ebooks biedt Random House veel kansen op nieuwe en substantiële groei. De introductie van de iPad en de nieuwe Kindle van Amazon hebben digitaal lezen nog eens extra op de kaart gezet en de belangstelling voor ebooks flink aangewakkerd. Toch blijft Random House voorzichtig met het doen van voorspellingen. Zij verwachten dat het marktaandeel van ebooks in 2015 tussen de 25% en 50% zal zijn, zelfs in de Verenigde Staten.

  Bron: The Bookseller

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in