Gerucht: Amazon werkt aan cadeaufunctie voor ebooks

  0

  Eén van de grote nadelen van ebooks is dat je ze niet cadeau kunt doen. Digitale boeken die je koopt zijn immers vaak voorzien van beveiliging, die het weggeven van een ebook onmogelijk maken. Er doen echter geruchten de ronde dat Amazon werkt aan een cadeaufunctie voor ebooks.

  Er zijn wel omwegen om digitale boeken cadeau te doen; zo kun je op Amazon.com cadeaubonnen kopen en deze weggeven, zodat een vriend of bekende er zelf een (digitaal) boek van kan kopen. Maar de charme van het weggeven van een boek is nu juist dat het zo persoonlijk is en dat element verdwijnt dan.

  Volgens Russ Grandinetti, Vicepresident Kindle Content, weet Amazon maar al te goed hoe belangrijk cadeaus zijn voor het bedrijf. “Stay tuned, we know gifting is important,” zei hij in een gesprek met Lance Ulanoff van PCMag.com. “We have a long experience with trying to make people’s holidays really good.” Hij voegde eraan toe: “Amazon is working on making this year’s holidays good.”

  De kans is dus groot dat er nog dit jaar de mogelijkheid tot het weggeven van een digitaal boek wordt geïntroduceerd in de Kindle Store van Amazon. De Kindle is ook in Nederland verkrijgbaar, alleen worden er nog geen Nederlandstalige ebooks aangeboden. Of en hoe Nederlandse ebookretailers werken aan een cadeaufunctie voor digitale boeken is niet bekend.

  Bron: PCMag.com

  Vorig artikelEbooks op de basisschool: kwestie van tijd?
  Volgend artikelVerplichte kost voor bibliotheken: ‘No shelf required’

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in