BookFlix: nieuw interactief ebook uitleenprogramma

0

De nieuwe ereading technology van California State Library biedt kinderen een nieuwe interactieve manier om boeken te ervaren. BookFlix is een online ereading programma dat video’s van klassieke fictie combineert met gerelateerde nonfictie ebooks.

BookFlix is ontwikkeld om jonge kinderen liefde voor boeken bij te brengen. Het portaal is ontwikkeld door Scholastic. Scholastic is de grootste uitgever en distributeur wereldwijd van kinderboeken en is ook toonaangevend op het gebied van educatietechnologie.

Het uitleenprogramma linkt prijswinnende video’s gebaseerd op kinderprentenboeken met gerelateerde nonfictie ebooks uit de collectie van Scholastic. Het programma zal beschikbaar zijn via publieke bibliotheken in de staat Californië. Het platform kan overal online geraadpleegd worden, thuis, bij de bibliotheek en op school. De manager van Scholastic Library Pubishing, Hugh Roome, laat weten: ‘BookFlix verbindt de bibliotheek met thuis. Door het toepassen van BookFlix maakt California State Library geavanceerde ereading technologie beschikbaar voor gezinnen overal waar een internetverbinding is en biedt een middel om klassieke boeken en verhalen te introduceren aan jonge lezers in een nieuw, 21ste eeuw formaat.’

De interactieve leeservaring ondersteunt functies zoals een voorleesoptie met highlighting van de voorgelezen woorden voor de video’s van prentenboeken en ook de nonfictie ebooks hebben een voorleesoptie. De ebooks bevatten ook een woordenboek, educationele games, auteurinterviews en aan de ebooks gerelateerde weblinks.

(Via: PR Newswire)

Vorig artikelLancering vernieuwd ePortal NBD/Biblion verloopt niet van een leien dakje
Volgend artikelKroatische Telecom lanceert ebookwinkel Planet 9

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in