Apple verwerpt (en verwelkomt) ebook met Amazon-links

0

Eerder deze week weigerde Apple een ebook in de iBookstore te stockeren, omdat het boek verscheidene links naar Amazon bevatte. Na een karrevracht aan negatieve reacties, kwam Apple terug op die beslissing.

Apple weerde onlangs het ebook ‘How To Think Sideways—Lesson 6: How to Discover (or Create) Your Story’s Market’ – een handboek voor (aspirant-)auteurs die hun werk (digitaal) willen publiceren – uit de iBookstore, omdat er verwijzingen en directe links naar de webshop van Amazon in stonden. Zelfs nadat auteur Holly Lisle de betreffende links verwijderd had, werd het ebook verworpen. Niet verwonderlijk, wetende dat Apple vorig jaar ook al bepaalde apps uit de App Store verwijderde vanwege links naar concurrerende webshops.

Met de beslissing om ‘How To Think Sideways’ te weigeren haalde Apple zich de woede van Lisle én half het internet op de hals. Niet veel later erkende Apple zijn fout, en werd Holly Lisle hoogstpersoonlijk opgebeld met de vraag of ze haar ebook – inclusief de links – opnieuw wilde indienen. ‘How To Think Sideways’ is straks dus in ongecensureerde vorm verkrijgbaar in de iBookstore. Maar je kunt het boek natuurlijk ook gewoon bij Amazon kopen.

(Via: The Digital Reader)

Vorig artikelPercentage lezers dat exclusief digitaal koopt neemt af
Volgend artikelColumnist downloadt ebooktorrent en stuurt uitgeverij een cheque

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in