Sony kiest kant van Google in Book Settlement

0

Sony kiest voor de Google kant in het Google Book Settlement gevecht. Dit betekent dat Google en Sony samen tegen Microsoft, Yahoo en Amazon zullen strijden. Sony steunt Google nu in haar gevecht om een bibliotheek van de toekomst te bouwen.

Sony heeft een verzoek voor een zogenaamde amicus-brief gestuurd naar de rechtbank waar het geschil over de Google Book Settlement (GBS) dient. Met deze amicus brief argumenteert Sony voor het GBS, waarmee straks miljoenen ebooks als ePub bestand kunnen worden verkocht.

Amazon, Microsoft en Yahoo zien een bedreiging in de Settlement, omdat Google op deze manier rechten krijgt die geen enkel ander bedrijf kan krijgen, zonder een rechtszaak te starten. Bovendien schaadt het de privacy van lezers en krijgt de webreus op deze manier teveel macht over boeken.

Sony ziet echter voordelen in de GBS, zo blijkt uit hun verzoek. “De samenwerking tussen Google en de auteursrechthebbenden die op deze manier gesmeed wordt en voor beiden voordelig is, kan een diepe en positieve impact hebben op de markt voor ereaders en andere aanverwante apparaten. Vanwege deze reden vind Sony Electronics dat de Settlement goedgekeurd dient te worden.” De gehele brief is als pdf te lezen. Het verzoek om de amicus-brief te mogen sturen is ingewilligd en dient voor 4 september in de rechtbank aanwezig te zijn. Dit is dezelfde datum als waarop auteurs en uitgevers dienen aan te geven of zij wel of niet willen meedoen met het Settlement. Amazon’s bezwaren zijn ook te lezen als pdf.

(Via: Wired.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in