Google Books worden Cool-er

0

Interead, het Britse bedrijf achter de Cool-er ereader, heeft een partnerschap aangekondigd met Google Books. Zo worden er effectief 1 miljoen ePub ebooks toegevoegd aan de ebookstore van Cool-er op Coolerbooks.com.

De Cool-er ereader, bekend om zijn iPod-uiterlijk en schappelijke prijs van €299,00, is sinds mei op de markt en wordt sinds vorige maand ook op de Nederlandse markt verkocht. Ondanks de gemengde recensies die de Cool-er heeft gekregen, schijnt er toch ook een draadloos apparaat in de planning te zitten voor de komende maanden.

Interead is in goed gezelschap: Sony en Barnes & Noble hebben inmiddels ook de ebooks van Google geïntegreerd in hun online boekhandel. Hiermee zetten Google en deze boekhandels de toon in het gevecht met Amazon om de koppositie van de Amerikaanse ebookmarkt. Hun unieke verkooppunt? Eén miljoen gratis ebooks tegenover ebooks van maximaal $9,99 bij Amazon. Nadeel van Google: de gratis ebooks die zij bieden zijn oud, terwijl Amazon, hoewel ze een kleiner aanbod hebben, bestsellers biedt.

(Via: Wall Street Journal.)

Vorig artikelSony kiest kant van Google in Book Settlement
Volgend artikelEreaders als warme broodjes over de toonbank

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in