Drie nieuwe ereaders: Oaxis, Eco Reader en iRiver Story

0

Opnieuw hebben deze week drie ereaders het levenslicht gezien: de Eco Reader in Australië, de iRiver Story en Oaxis. Alle drie de ereaders hebben een 6 inch eInk scherm.

Oaxis
De Oaxis ziet er qua vormgeving leuk uit. Hij lijkt niet op alle andere ereaders die we al kennen. Zoals gezegd heeft dit apparaat een 6 inch eInk scherm. Verder heeft hij 16 grijstinten, 64 MB RAM, werkt op Linux en kan onder meer ePub bestanden lezen. De ereader heeft Wifi, zodat je draadloos kranten kunt downloaden. Via een USB-kabel kun je je ebooks op het apparaat zetten.

iRiver Story

Ook dit apparaat is een 6 inch eInk ereader, maar deze heeft een QWERTY-toetsenbord. Het apparaat komt op de Koreaanse markt en heeft een samenwerking met lokale Bol.com daar genaamd Kyobo. De ereader gaat per 16 september in de voorverkoop. De iRiver Story zou 9000 pagina’s moeten kunnen “omslaan”, bevat ondersteuning voor het lezen van stripverhalen, support ePub bestanden (onder meer) en het interne geheugen kan uitgebreid worden tot 32 GB.

 

Eco Reader
Dit is eigenlijk de minst interessante van de drie omdat het een rebrand is van de Hanlin van Jinke. Wat er wel interessant aan is, is dat deze als eerste ereader alleen voor Australië op de markt komt onder de naam ECO Reader. Ook deze ereader ondersteunt ePub, heeft een 6 inch eInk scherm, 4 grijstinten en het interne geheugen van 512 MB kan uitgebreid worden met een SD-card tot 4GB.

(Via: verschillende bronnen, gelinkt in de tekst.)

(Update: Oaxis stukje aangepast mbt Wifi.)

Vorig artikelBeBook Mini in online verkoop vanaf morgen
Volgend artikelSony kiest kant van Google in Book Settlement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in