Nieuwe iPod touch ook met Retina-scherm

0

Net als de iPhone 4 krijgt ook de nieuwe versie van de iPod touch een Retina-scherm. Steve Jobs, de CEO van Apple, presenteerde gisteren de nieuwe lijn iPods. Naast de vernieuwde iPod touch komen er ook nieuwe versies van de iPod nano en de iPod shuffle.

Met het nieuwe scherm is de iPod touch nog meer geschikt om ebooks of artikelen van te lezen. Het Retina-display heeft 960 x 640 pixels, dat wil zeggen vier keer zoveel als hiervoor. Met 326 pixels per inch is de dichtheid zo groot dat het menselijk oog op een normale leesafstand geen afzonderlijke pixels meer kan onderscheiden. Tekst, afbeeldingen en video zien er daardoor scherp en helder uit. Het iPod-scherm meet 3,5 inch in diagonaal, daar kun je een tekst op weergeven die ongeveer net zo breed is als een gemiddelde krantenkolom.

Uiteraard zijn alle apps voor de iPhone 4 op het gebied van digitaal lezen ook gewoon op de iPod touch te gebruiken. Zo kun je beveiligde Nederlandstalige ebooks lezen met Txtr, onbeveiligde ePub-ebooks met Stanza of iBooks, ebooks van Amazon met de Kindle-app en PDF-bestanden met GoodReader.

Naast een nieuw scherm, heeft de iPod touch ook andere updates gekregen. Zo heeft het nu twee camera’s, kun je beeldbellen via FaceTime en is het apparaat dunner geworden. De iPod touch komt in drie versies, de 8GB-versie kost 229 euro, de 32GB-versie 299 euro en voor de versie met 64 GB betaal je 399 euro.

Vorig artikelOok iRiver komt met update: de Cover Story
Volgend artikelHanvon introduceert kiosk voor ebookwinkel
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in