Hanvon introduceert kiosk voor ebookwinkel

0

Ereaderfabrikant Hanvon heeft aangekondigd binnenkort met ‘grondstations’ voor de eigen ebookwinkel te komen. Klanten zouden via een groot aanraakscherm in bijvoorbeeld stations en boekwinkels direct ebooks kunnen bekijken en kopen.

Hanvon, ook bekend onder de naam Hanwang Technologies, hoopt met de digitale kiosk het lezen van ebooks toegankelijker te maken. Volgens een topman van het bedrijf is het online kopen van ebooks thuis vaak nog lastig. Wanneer er op bijvoorbeeld metrostations of andere plaatsen waar veel mensen komen grote schermen met digitale boeken komen, zal dat de ebookverkoop stimuleren.

De ebooks kunnen op de schermen bekeken en gekocht worden, en draadloos naar de ereader verstuurd worden. Het bedrijf zegt dat het met de nieuwe ebookterminals een wereldprimeur heeft en hoopt ze binnenkort in elk geval in Peking, Shanghai en Guangzhou neer te zetten. De digitale kiosk is zo’n 1,5 meter hoog.

Hanvon is in aantallen verkochte ereaders de grootste ereaderfabrikant van China, en de op een na grootste ter wereld, na Amazon. Het bedrijf verhandelde in het eerste kwartaal van 2010 zo’n 200.000 ereaders en verwacht dat dit aantal in heel 2010 oploopt tot meer dan een miljoen.

(Via: tech.sina.com.cn.)

Vorig artikelNieuwe iPod touch ook met Retina-scherm
Volgend artikelSamsung lanceert Galaxy Tab
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in