Random House en Hachette: ebooks op meer dan 20% van verkopen

0

Eerder deze week maakte uitgeverij Random House bekend dat in de eerste helft van dit jaar ebooks meer dan 20 procent uitmaakten van de opbrengsten op de Amerikaanse markt. Gisteren liet Hachette Book Group weten dat ebooks ook bij hen meer dan 20 procent uitmaken van de Amerikaanse boekverkoop.

Het aandeel van ebooks in de Amerikaanse boekverkoop van Hachette is gegroeid van 10 procent voor de eerste helft van 2010 naar 20 procent. De uitgeverij laat weten dat de ebookopbrengst gestegen is met 115 procent vergeleken met de eerste helft van 2010. In het Verenigd Koninkrijk nemen ebooks een kleiner deel in van de verkoop, namelijk 8 procent. In 2010 was dit aandeel nog 4 procent.

Het moederbedrijf van Hachette, Lagardère, liet weten dat ebooks 5 procent beslaan van de wereldwijde netto-omzet. In het verslag staat dat het afgelopen halfjaar beïnvloed werd door “aanzienlijke voortgang van ebooks in Engelstalige landen”.

Random House had “een driecijferig percentage aan groei in ebooks”, aldus moederbedrijf Bertelsmann. Het bedrijf liet weten dat “de digitale opbrengst werd versterkt door overname van het digitale media bedrijf Smashing Ideas.” Op het moment heeft de uitgeverij maar liefst 27.000 ebooks leverbaar wereldwijd.

Al eerder maakten Penguin en Simon & Schuster bekend dat ebookverkoop respectievelijk 14 procent en 15 procent uitmaakt van de totale opbrengst in het tweede kwartaal van dit jaar. De digitale verkoop van HarperCollins kwam op 12 procent van de Amerikaanse opbrengsten voor het gehele fiscale jaar.

(Via: paidContent)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in