Franse digitale uitgevers openen literaire seizoen met website

0

Voor het eerst in de geschiedenis organiseren digitale uitgevers zich om het digitale literaire seizoen te openen. Twintig Franse digitale uitgevers en andere aanbieders van digitale producten hebben samen een website gelanceerd die gewijd is aan hun boeken en het nieuws gedurende het evenement.

De website www.larentreelitteraire.org is een initiatief van enhanced ebookuitgever Walrus. De aangesloten uitgevers voegen tussen 1 september en 15 november informatie toe aan de website. De website geeft toegang tot nieuws over nieuwe publicaties, boekenfragmenten, berichten van auteurs, interviews en artikelen over de uitdagingen voor de digitale boekensector. In totaal worden er op de website meer dan 100 titels geïntroduceerd. “De broederlijke bijeenkomst van 100% digitale uitgevers, die de concurrentie naast zich neerleggen, is een unieke gelegenheid om de aandacht te richten op de toekomst van boeken”, aldus Julien Simon van Walrus.

Het initiatief is er ook op gericht om boeken die normaal gesproken weinig media-aandacht krijgen te belichten. Simon legt uit dat papieren en digitale edities van boeken vaak worden gezien als vijanden van elkaar. “Digitale uitgevers zijn ten eerste uitgevers: ze houden van boeken en geven net zoveel om uitgeven als uitgevers van gedrukte boeken.”

Dit weekend wordt ook in Nederland het literaire seizoen geopend met een evenement. Van zaterdag 3 september tot en met maandag 5 september organiseert het CPNB
Manuscripta. Tijdens Manuscripta worden ebooks echter niet speciaal belicht.

Via: persbericht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in