Crossing Border Festival gaat samenwerken met Apple’s iBookstore

0

Het Nederlandse literatuur- en muziekfestival Crossing Border krijgt vanaf de eerstvolgende editie in november promotionele ondersteuning van Apple. Concreet betekent dit onder meer dat iPad-gebruikers optredens van schrijvers rechtstreeks zullen kunnen streamen, en dat Crossing Border een eigen vignet krijgt in de iBooks-app.

De organisatie van Crossing Border meent dat Apple het festival beschouwt als één van de belangrijkste Europese literatuurfestivals om iBooks onder de aandacht te brengen. Crossing Border is momenteel dan ook het enige literatuur- en muziekfestival van Europa dat in zee gaat met Apple’s iBookstore.

Apple zal aan iPad-bezitters de mogelijkheid bieden om optredens van auteurs op het Crossing Border Festival live te streamen. Die optredens zullen nadien een plaatsje krijgen in de digitale boeken van deze auteurs. Op het festival zullen ook heel wat ebooks van optredende auteurs te koop aangeboden worden. Het wordt zelfs mogelijk om deze digitale boeken te laten signeren op de iPad.

Voorts wordt Crossing Border opgenomen in de internationale nieuwsbrieven van Apple’s iBookstore, en krijgt het festival een apart vignet in de iBooks-app.

Het Crossing Border Festival vindt tussen 15 en 19 november plaats in Den Haag.

(Via: Boekblad)

Vorig artikelVijf Nederlandse auteurs aan het woord over ebooks
Volgend artikelLaatste nieuws over E-Ink Holdings op IFA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in