Nieuwe ebookuitgeverij Lazare richt zich op backlist Nederlandse auteurs

181
0
DELEN

Gisteren opende de website van de nieuwe Nederlandse uitgever Lazare. Deze uitgever publiceert titels van Nederlandse auteurs die niet langer via de gebruikelijke kanalen beschikbaar zijn, voor een lage prijs en zonder DRM.

Lazare geeft Nederlandse auteurs de mogelijkheid hun oude boeken opnieuw in digitale vorm op de markt te brengen. Momenteel staan er in de ebookwinkel van de uitgeverij titels van bijvoorbeeld Ronald Giphart, Vincent Bijlo en Bert Wagendorp. Alle ebooks zijn verkrijgbaar in ePubformaat voor €5,95. Een eerste hoofdstuk kan gratis worden gedownload.

De uitgeverij kiest bewust voor een lage prijs en het weglaten van DRM, zo valt te lezen op de website. “Omdat Lazare gelooft dat goede ebooks niet duur hoeven te zijn. Zoals we ook vinden dat lezers die ebooks kopen niet gestraft moeten worden met allerlei beperkingen.”

Naast een uitgeverij en ebookwinkel wil Lazare ook een ontmoetingsplek zijn. Op de site kunnen lezers een account aanmaken en reageren op nieuwtjes en columns, en recensies schrijven.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER