Ebook embargo op memoires Sarah Palin

0

Sarah Palin, de running mate van de Republikeinse kandidaat John McCain tijdens de Amerikaanse verkiezingen van vorig jaar, heeft haar memoires geschreven. Het boek Going Rogue: An American Life krijgt echter geen ebookversie tegelijkertijd met de release op 17 november.

Ondanks de grote successen van Dan Brown’s The Lost Symbol, zal de ebook versie pas op 26 december verschijnen. Uitgever HarperCollins,onderdeel van Rupert Murdoch’s NewsCorp, brengt wel 1,5 miljoen papieren boeken op de markt, maar geen ebookversie. Ook de autobiografie van de onlangs overleden senator Ted Kennedy heeft geen ebookversie, hoewel het boek True compass nu op nummer 1 staat in de bestsellerlijsten van de New York Times. Overigens werd er wel een audioboek van de autobiografie uitgebracht.

Newsweek journalist Daniel Gross analyseert. Volgens hem zien de uitgevers deze twee boeken als een goede mogelijkheid om boekwinkels uit de brand te helpen. Het publiek dat deze boeken zal kopen, is zeer specifiek: voornamelijk fans van de twee politici. Deze mensen zullen hun uiterste best doen om het boek van hun idool in bezit te krijgen.

De prijs van de papieren boeken ligt hoog: $35 voor Kennedy’s memoires en $29 voor Palin. De uitgevers willen deze waarschijnlijk niet gaan verkopen voor de $10 die Amazon voor ebooks vraagt. De lage prijzen van Amazon maakt het de uitgevers onmogelijk om een “premium” prijs te vragen. Ook daarom worden ebookversies tegengehouden: omdat ze weten dat een populair hardcover boek veel geld opbrengt en mensen naar de toch al noodlijdende boekwinkels lokt.

(Via: Newsweek.)

Vorig artikelTimberlake promoot Sony ereaders
Volgend artikelNieuwe toepassing van eInk voor je ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in