Plasterks innovatiepotje voor traditionele media

0

Minister Plasterk van Onderwijs en Cultuur heeft een brief geschreven naar aanleiding van het rapport van de Commissie Brinkman over het redden van de kranten. De traditionele printmedia dienen gesteund te worden volgens de minister. Echter geen stom woord over de ereaders, die de Commissie aanbevolen had.

De absurde aanbeveling over de internetheffing, waar een paar maanden terug zo’n ophef over was, is niet overgenomen. Maar de definitieve brief (pdf) is opvallend behoudend van aard, aldus Laurens Verhagen van Rethinking Media.

“Met het positieverlies van de printmedia dreigt hun kracht te worden uitgehold, wat weer ten koste kan gaan van de online nieuwsmedia. Om een dergelijk negatief scenario te voorkomen, wil ik de printmedia helpen orde op zaken te stellen.
Ik zie in deze overgangsfase dan ook een rol weggelegd voor de overheid om een impuls te geven aan het vernieuwend vermogen van de traditionele printmedia, zodat zij uit de huidige impasse kan komen. Eerder al heb ik de Tweede Kamer laten weten over 2009 acht miljoen euro ter beschikking te stellen voor het bevorderen van innovatie.”

Het is enkel printmedia wat de klok slaat. De innovatiegelden, de 8 miljoen waar de minister over praat, gaan naar de dinosaurussen van de papieren kranten.

Over het auteursrecht en de aanbevelingen omtrent ereaders die door de Commissie zijn gedaan, zwijgt de minister in alle talen: “De kwesties rond auteursrechtelijke bescherming van content op internet moeten in een bredere context en in relatie tot elkaar worden beoordeeld.”

(Via: Rethinking Media.)

Vorig artikelLezen van ereaders en een iPod Touch
Volgend artikeliRex DR800SG krijgt eigen eBook Mall

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in