Kindle 3G omzeilt Chinese internetcensuur

0

Met de 3G-versie van de Kindle van Amazon hebben digitale lezers in China onbeperkt toegang tot websites die via normale internetverbindingen geblokkeerd zijn. Het apparaat wordt dan ook massaal door Chinese bloggers aanbevolen en gekocht.

Websites als Facebook en Twitter, normaal geblokkeerd door de Chinese overheid, zijn via de Kindle 3G zonder problemen te gebruiken. Amazon levert zelf niet officieel aan Chinese adressen, maar de Kindle wordt door Chinese handelaren op vrij grote schaal het land binnengebracht.

De Kindle 3G maakt draadloze verbinding via 3G-telefoonmasten. Om het internet op te kunnen maakt de Kindle daarbij gebruik van Amazons eigen netwerk, Whispernet. Om dat ook in het buitenland te kunnen, heeft het bedrijf deals gesloten met vele internationale telecomaanbieders, waaronder ook Chinese. De overheidscensuur in China zou de mogelijkheden van de Kindle onderschat kunnen hebben, waardoor Chinese Kindle-bezitters tot nu toe onbeperkt konden internetten via de browser van de ereader.

(Via: AFP.)

Vorig artikelWisselende eerste reviews van de Samsung Galaxy Tab
Volgend artikelApple goed voor 95 procent tabletmarkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in