Sony ontvangt klachten over nieuwe ereader

0

Eigenaren van de onlangs uitgebrachte Sony PRS-T1 laten Sony weten dat de ereader niet naar behoren werkt. Een vaak gehoorde klacht is dat het scherm bevriest en vervolgens niet meer functioneert. Een andere klacht is dat het apparaat uit zichzelf gaat bladeren. Sony is op de hoogte van de problemen en laat op haar forum weten dat het bedrijf momenteel bezig is het te onderzoeken.

Op het forum van Sony melden diverse gebruikers het probleem van een bevriezend scherm. In een melding op het forum legt Sony uit dat het bedrijf klachten heeft ontvangen van PRS-T1-bezitters. Het bedrijf roept bezitters met klachten op om dit te melden en precies te vermelden wanneer en hoe de problemen zich voordoen zodat de fabrikant kan achterhalen waar het misgaat.

Op ons eigen forum wordt het probleem eveneens gemeld door een aantal gebruikers: “heb sinds 1 week de e-reader prs t1. al 5 x vastgelopen -> na snel doorbladeren in freeze stand”, aldus desi. Rob Oostrum meldt: “De reader is net helemaal vastgelopen. Hij reageerde niet meer op het touchscreen. Doorbladeren met de knoppen ging nog wel. Tot hij 5 minuten later helemaal bevroor.”

Sony vraagt in een tweede melding op het forum of het probleem van het bevroren scherm zich voordoet wanneer de gebruiker de knoppen gebruikt, de stylus of het aanraakscherm om te bladeren. Daarnaast wordt in het bericht uitgelegd hoe de ereader bediend moet worden. Sony vermoedt dat de schermbevriezing veroorzaakt kan worden doordat de gebruiker inzoomt en vervolgens probeert te bladeren. Dit kan echter niet, de lezer dient eerst weer uit te zoomen alvorens verder bladeren mogelijk is.

Het is momenteel nog onduidelijk hoeveel apparaten deze problemen vertonen. Op de fora wordt duidelijk dat niet iedere gebruiker te kampen heeft met het probleem. Het vermoeden is dat het iets te maken kan hebben met het wisselen van fonts en het gebruik van het aanraakscherm. Als het scherm bevriest krijg je het apparaat weer aan de praat door op de resetknop te drukken.

(Via: Sony en Tweakers)

Vorig artikelHoe goed zijn ebooks verkrijgbaar in Nederland?
Volgend artikelDe nieuwste Suske en Wiske verschijnt eerst op iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in