De nieuwste Suske en Wiske verschijnt eerst op iPad

0

Het nieuwste album,
De bananenzangers, uit de succesvolle stripboekenserie Suske en Wiske is nu al verkrijgbaar voor de iPad en zal pas op 9 november als papieren versie in de winkels verschijnen. Het is voor het eerst in het Nederlands taalgebied dat een Suske en Wiske-album drie weken eerder digitaal beschikbaar is. Het stripalbum wordt aangeboden in een nieuwe eigen applicatie, Suske en Wiske genaamd.

Al twee keer eerder verscheen er een Suske en Wiske-app. Deze versie biedt meer mogelijkheden dan de vorige versies, waarin een stripverhaal werd voorgelezen en geanimeerd. De app van De stuivende stad verscheen eind 2010 en werd in een week tijd meer dan 100.000 keer gratis gedownload. Dit was de eerste app die uitgegeven werd door een uitgever van strips. Momenteel staat de app op nummer 1 in de categorie Boeken voor de iPad en is de app al bijna 115.000 keer gedownload.

De nieuwe app van WPG Uitgevers België is een kiosk waarin Suske en Wiske-albums aangeboden worden. Momenteel worden er zes titels aangeboden voor 3,99 euro per stuk. Als je een titel gedownload en gelezen hebt kun je ervoor kiezen het album te archiveren. De aankoop blijft bewaard, echter de strip wordt verwijderd van de iPad en kun je wanneer je wilt gratis opnieuw downloaden. Op deze manier bespaar je ruimte op de iPad.

WPG Uitgevers België wil in de toekomst van alle grote reeksen de oudere titels uitbrengen als leesapp. De doelstelling is om 150 leesapps op de markt te brengen voor de iPad voor reeksen zoals Suske en Wiske, Kiekeboe, De Rode Ridder en Urbanus.

De Suske en Wiske-app is gratis te downloaden in de App Store en bevat een gratis preview van De bananenstad.

(Via: SuskeenWiske.be en iPadclub)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in