Flexibel e-paper ontwikkeld met batterij op zonne-energie

0

Het Taiwanese bedrijf AU Optronics (AUO) presenteerde tijdens de FPD International 2011 e-paper dat werkt op zonne-energie. Aan het elektronische papier is een fotovoltaïsche cel bevestigd zodat het e-paper zichzelf kan opladen. Het e-paper bevat geen onbuigbare batterij en is daarom geheel flexibel.

De meeste vormen van e-paper bevatten een niet buigbare batterij voor de stroomvoorziening. Hierdoor is het e-paper niet in zijn geheel flexibel. Het elektronische papier van AUO bevat echter een flexibele batterij. Het product van één van ’s werelds grootste fabrikanten van LCD-schermen bevat een dunne fotovoltaïsche cel met een afmeting van 132x212x0.3mm en een gewicht van 10 gram. Een fotovoltaïsche cel wordt ook wel PV-cel genoemd en is het meest toegepaste en bekendste type zonnecel.

Als het e-paper in zonlicht gebruikt wordt is er geen externe stroomvoorziening nodig, maar bij gebruik binnen is een externe batterij nodig. Het e-paper beslaat 6 inch en heeft een resolutie van 800×600 pixels.

(Via: Tech-On! en Tweakers)

Vorig artikelDe nieuwste Suske en Wiske verschijnt eerst op iPad
Volgend artikelAmazon leent kindle-eigenaren gratis ebooks uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in