Nieuwe e-inktechniek belooft snellere en heldere schermen

0

Aan de Universiteit van Cincinnati werken onderzoekers aan een nieuwe techniek om elektronisch papier te maken. De eerste resultaten zijn bemoedigend en tonen een scherm dat sneller van beeld wisselt en een groter contrast biedt dan huidige e-inkschermen. Het kan nog wel jaren duren voordat de techniek op de markt komt.

Het nieuwe elektronisch papier is gemaakt van een dunne laag kunststof, gecoat met aluminium om licht beter te reflecteren en voorzien van minuscule gaatjes. Om een beeld tevoorschijn te toveren wordt inkt door deze kleine poriën geduwd. Dit kan tot 100 keer sneller dan de techniek die in huidige ereaders als de Kindle en de Kobo zit verwerkt.

Verder is de achtergrond van het scherm witter dan bij de ereaders die nu in de winkel liggen. De onderzoekers hopen binnenkort grotere schermen te kunnen ontwikkelen en kijken ook naar mogelijkheden om kleurenschermen te maken. Omdat de techniek nog in de onderzoeksfase zit, is waarschijnlijk nog jaren van uitontwikkeling nodig voordat het product in ereaders te bewonderen valt.

(Via LiveScience)

Vorig artikelBeBook Touch: nieuwe ereader met aanraakscherm en wifi
Volgend artikelUitgeverij SWP pakt basisschooldirecteur aan om ebookpiraterij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in