Pakjesavond : vijf tablets voor in de zak

0

Eerder deze week lijstten we vijf 6-inch eInk-readers op, die voor fervente digitale lezers perfect dienst kunnen doen als Sinterklaascadeau. Voor zij die naast ebooks lezen ook houden van een multimedia-ervaring, is één van deze vijf tablets een ideaal geschenk.


Samsung Galaxy Tab 10,1, vanaf 479 euro
Een mooi ontworpen tablet, die op het besturingssysteem Android Honeycomb draait. Het toestel heeft een opvallend breed scherm, met een resolutie van 1280 bij 800 pixels en een beeldverhouding van 16:10. Voorts is de Samsung Galaxy Tab 10,1 dunner en lichter dan bijvoorbeeld de iPad, en daardoor is hij makkelijker voor lange tijd met één hand vast te houden. Dat nodigt onder meer uit tot het lezen van ebooks, waar de tablet zich goed toe leent. Digitale boeken komen namelijk fraai over in portretstand. Bij het surfen, film kijken of gamen hou je het apparaat dan weer beter horizontaal.

Review Samsung Galaxy Tab 10,1
Koop de Samsung Galaxy Tab 10,1


iPad 2, vanaf 479 euro
De tweede generatie iPad heeft net als de eerste een 9,7-inch display. Hij is wel wat dunner (9 mm tegenover 13 mm) en lichter (601 gram tegenover 730 gram) dan de eerste iPad. Met meer dan 140.000 apps is de iTunes App Store nog altijd veruit de aantrekkelijkste. Voor digitale lezers is er de digitale boekenwinkel iBooks, en voor iOS 5-gebruikers ook de nieuwe kranten- en tijdschriften-app Kiosk. Deze toepassingen zijn vooralsnog weinig overzichtelijk, onder meer door het gebrek aan goeie aanbevelingen, maar feit is wel dat er een groot aanbod aan titels is. Sinds eind september 2011 zijn er in de iBookstore Nederlandstalige ebooks verkrijgbaar.

Review iPad (eerste generatie)
Koop de iPad 2


BlackBerry PlayBook
Deze tablet heeft een 7-inch scherm en weegt 425 gram – zwaar in vergelijking met een ereader, maar redelijk licht ten opzichte van het gros van de andere beschikbare tablets. Uniek is dat de PlayBook draait op BlackBerry’s eigen besturingssysteem en toegang biedt tot een eigen applicatiewinkel: BlackBerry App World. Hier zijn vooralsnog echter niet dermate veel (lees)apps verkrijgbaar. Wel is er onder meer een Kobo-app voorgeïnstalleerd, waarmee je handig ebooks kan kopen en lezen. Het is aangewezen om digitale boeken in portretstand te raadplegen.

Review BlackBerry PlayBook
Koop de BlackBerry PlayBook


Nook Tablet, 249 dollar (184,5 euro)
Een tablet met een 7-inch scherm, een 1 GHz dualcore-processor, 1 GB aan RAM-geheugen, een harde schijf van 16 GB en een batterij die je toelaat om 11,5 uur te lezen. De tablet biedt toegang tot een webshop met 2,5 miljoen boeken, 1000 interactieve ebooks, 120 interactieve kranten en tijdschriften en een hele rits stripboeken van Marvel. Met behulp van de feature ‘read & record’ kunnen ouders bovendien een boek voorlezen en opnemen voor hun kinderen. De Nook Tablet is nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar vanuit ons land kan je hem wel makkelijk online bestellen.

Koop de Nook Tablet


Kobo Vox, 199 dollar (147,5 euro)
Een relatief goedkope Android-tablet (kost even veel dan de fel bejubelde Kindle Fire van Amazon) die slechts 400 gram weegt, en beschikt over een 7-inch scherm met een resolutie van 1024×600 en een opslagcapaciteit van 8GB. Pluspunt is dat, naast de basisapplicaties van Android en uiteraard Kobo’s eigen leesapp en sociale app, ook de magazineapplicatie Zinio en de kranten-app PressReader standaard op het toestel geïnstalleerd staan. Leuk detail: de Kobo Vox is in vier kleuren verkrijgbaar. Ook deze tablet is nog niet in Nederland beschikbaar, maar kan wel via onderstaande link besteld worden.

Koop de Kobo Vox


Op zoek naar leuke leesapps voor je tablet? Bekijk dan hier onze suggesties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in