Amazon verkocht 4 keer zoveel Kindles op Black Friday

0

Black Friday is traditioneel de dag waarop de Amerikanen massaal aan het shoppen slaan, als voorbereiding op de feestdagen. Ook dit jaar deden ze dat en dat zorgde ervoor dat de verkopen van de Kindle dit jaar bijna vier keer hoger lagen dan een jaar eerder.

Dat maakte het bedrijf gisteren bekend in een persbericht. Amazon introduceerde onlangs de nieuwste ereader, de Kindle Voyage. Niet bekend is hoe goed dit apparaat presteert in vergelijking met de wat goedkopere Kindle Paperwhite en Kindle Wifi.

Ook de Kindle Fire verkoopt goed deze feestperiode, aldus Amazon. Van de tablets werden er dit jaar op Black Friday vier keer zoveel verkocht als een jaar eerder. Over de verkopen van de Fire Phone maakte Amazon niets bekend, wat een teken zou kunnen zijn dat die nog niet erg op gang zijn gekomen. Eerder waren er ook al geruchten dat deze smartphone weinig populariteit geniet.

Vorig artikelLibris bundelt papieren, digitale en luisterboek ‘Ik kom terug’ van Adriaan van Dis
Volgend artikelKobo Aura-actie: de winnaars zijn bekend
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in