Samsung toont flexibel Amoled-scherm op CES 2011

0

De laatste jaren worden er regelmatig prototypes van flexibele beeldschermen getoond. Tot nu toe hebben nog maar weinig daarvan het tot uiteindelijke producten gemaakt, maar nog steeds zien veel bedrijven er een toekomst in. Samsung heeft aangekondigd op de komende Consumer Electronics Show een buigbare versie van een Amoled-scherm te tonen.

Samsung zal komende week een scherm laten zien van 4,5-inch groot en 2 mm dik, met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Het scherm kan opgerold worden tot een rolletje van 1 centimeter doorsnee. Volgens Samsung is het scherm een doorbraak. Tot nu toe konden er met flexibele Amoled-schermen alleen lage resoluties gehaald worden. Door een ander soort plastic te gebruiken kan Samsung nu voor het eerst ook hogere resoluties halen.

Samsung stelt dat de ontwikkeling van dit prototype een grote stap is op weg naar de massaproductie van dergelijke schermen. Dit soort flexibele schermen met een hoge resolutie zou in de toekomst gebruikt kunnen worden in smartphones en tablets.

Amoled is een relatief recent soort LCD-scherm, dat energiezuiniger is dan normale LCD-schermen. Amoled heeft daarnaast een verbeterd contrast en een hogere inkijkhoek. De schermen zitten in steeds meer smartphones ingebouwd. In toekomstige versies van de Galaxy Tab zijn naar alle verwachting ook Amoled-schermen te vinden.

(Via: Businesswire.)

Vorig artikelUpdate Winterverhalenwedstrijd eReaders.nl
Volgend artikelOnderzoek: Kindle gewild onder iPadbezitters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in