Google wil digitale kiosk voor Android

0

In navolging van Apple werkt ook Google aan een digitale kiosk voor tijdschriften en kranten. Het bedrijf is momenteel met uitgevers in gesprek over de mogelijkheden van een afdeling in de Android Market voor de verkoop van kranten en tijdschriften.

De nieuwe kiosk van Google zal naar verluidt speciale applicaties bevatten waarmee uitgevers hun kranten en tijdschriften aan de man brengen. Hiermee wil Google aan de ene kant gebruikers van Android-toestellen een meer eenduidige gebruikservaring bieden voor kranten en tijdschriften, en aan de andere kant het makkelijker maken voor uitgevers om geld te verdienen met hun digitale publicaties.

Google spreekt onder meer met uitgevers Time Warner, Condé Nast en Hearst Corp. Het bedrijf zou mogelijk een lager deel van de inkomsten opeisen dan de 30 procent die Apple gebruikelijk van uitgevers vraagt. Google heeft ook aangeboden bepaalde gegevens van gebruikers aan uitgevers te willen verstrekken. Bij Apple is dit meestal voor uitgevers een lastig punt, aangezien Apple de meeste gegevens voor zichzelf wil houden. Het bedrijf denkt wel na over een systeem waarbij lezers van kranten en tijdschriften zelf aan kunnen geven welke informatie de uitgever mag krijgen.

Wanneer de digitale kiosk voor Android actief zal worden is nog niet bekend. Volgens bronnen van de Wall Street Journal zou het plan van Google ook nog af kunnen ketsen, wanneer Google en de uitgevers het niet over de voorwaarden eens worden.

(Via: Wall Street Journal.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in