Nintendo Wii U krijgt ereaderfunctie en applicatiewinkel

0

De Wii U, Nintendo’s opvolger van de Wii-spelcomputer, krijgt naar alle waarschijnlijkheid de beschikking over een eigen app store. Daarnaast wordt mogelijk ook digitale content als tijdschriften, boeken en kranten op het apparaat aangeboden.

De Wii U was in 2011 voor het eerst te zien op de electronicabeurs E3 te Los Angeles. Toen maakte Nintendo bekend dat het apparaat in 2012 op de markt zou moeten komen. De nieuwe spelcomputer viel met name op door de draadloze controller met het 6,2 inch grote aanraakscherm. Het scherm doet dienst voor extra functies bij spellen op het televisiescherm, maar zou in de plannen ook zelfstandig als een soort mediatablet te gebruiken zijn.

Volgens iPad-krant The Daily werkt Nintendo in stilte aan een eigen winkel voor applicaties. Wii U-gebruikers zullen daarin applicaties kunnen kopen die of op de Wii U zelf of op het scherm van de controller werken.

Een andere bron meldt dat Nintendo contact heeft gezocht met een software-ontwikkelaar om content op de Wii U-console beschikbaar te maken. Het idee zou zijn om digitale boeken, kranten en tijdschriften naar de controller van de spelcomputer te streamen.

Interessant daarbij is dat gamers die ook een Nintendo 3DS hebben van dezelfde content gebruik kunnen maken, vergelijkbaar met de manier waarop tegenwoordig content tussen de iPad en iPhone gesynchroniseerd wordt. Nintendo zou actief op zoek zijn naar uitgevers die hun digitale producten op de Wii willen gaan aanbieden.

Vorig artikelWindows Marketplace groeit, digitaal lezen onderbelicht
Volgend artikeleBook.nl zelfstandig verder, 10 procent marktaandeel in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in