eBook.nl zelfstandig verder, 10 procent marktaandeel in Nederland

0

De website eBook.nl is sinds afgelopen 1 januari een zelfstandig bedrijf. eBook.nl werd in 2006 ingelijfd door NDC-VBK uitgevers om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van digitale boeken binnen het concern. Nu gaat het, nog steeds wel als eigendom van NDC-VBK, als zelfstandig bedrijf verder.

Volgens marketingmanager Erik Rigters verandert er niet veel, maar is het een gevolg van de eerder ingeslagen weg. “We hebben ons vanaf het begin af aan ingezet voor alle Nederlandstalige ebooks. We hebben nu meer tijd en energie om ons te focussen op het runnen van eBook.nl, het verkopen van ebooks voor alle Nederlandse uitgeverijen.”

In de begindagen lag de taak van eBook.nl nog anders. Rigters: “Ik hield voor alle Nederlandse uitgeverijen presentaties om ze te stimuleren hun boeken ook digitaal uit te brengen.” De laatste tijd veranderde eBook.nl echter vooral in een retailbedrijf.

In november kwam eBook.nl nog met Weblezen, een nieuwe dienst waarmee online delen van boeken en in sommige gevallen complete boeken gelezen kunnen worden. Naar eigen zeggen heeft de site inmiddels 15.000 lezers.

Volgens Boekblad komt eBook.nl qua marktaandeel op de tweede plek in Nederland. Het bedrijf heeft nu een deel van ongeveer 10 procent van de markt in handen. Bol.com staat op de eerste plek, met ongeveer 80 procent.

(Via: Boekblad.)

Vorig artikelNintendo Wii U krijgt ereaderfunctie en applicatiewinkel
Volgend artikelApple plant event rond digitaal uitgeven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in