Rupert Murdoch presenteert iPadkrant The Daily

0
DELEN

Mediamagnaat Rupert Murdoch heeft gisteren de nieuwe tabletkrant The Daily gepresenteerd. De krant is vanaf nu beschikbaar in de Amerikaanse App Store. Het digitale dagblad komt voor een prijs van 0,99 dollar per week en brengt volgens Murdoch “het beste van traditionele journalistiek met het beste van hedendaagse technologie”.

The Daily is voorlopig alleen beschikbaar voor iPadbezitters met een Amerikaans iTunes-account. Lezers kunnen kiezen uit een week-abonnement voor 0,99 dollar en een jaarabonnement voor 39,99 dollar. Voor deze prijs krijg je de nieuwste editie van de krant iedere morgen op de iPad.

De krant is net als een traditionele krant opgedeeld in een aantal secties, te weten News, Gossip, Opinion, Arts & Life, Apps & Games en Sports. Qua lay-out lijkt de tabletkrant wel wat op veel van de bekende tijdschriften-apps. Zo kun je snel bladeren tussen de verschillende pagina’s van de krant en zijn er een aantal interactieve mogelijkheden. In de app kun je bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel of sudoku spelen, met andere lezers als tegenspelers. Zowel foto’s als video’s nemen verder een belangrijke plaats in de app in.

De artikelen in The Daily kun je via Twitter en Facebook delen met anderen. Gedeelde artikelen zijn via een speciale link op het web te lezen. Of de krant ook voor Nederlandse gebruikers beschikbaar komt is nog niet bekend.

(Via: Engadget.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER