StoryBundle: ebooks voor zelf te bepalen prijs

0

De nieuwe ebookdienst StoryBundle start in de lente met het aanbieden van DRM-loze ebookbundels, die de lezer voor een vrij te bepalen bedrag naar zijn ereader kan downloaden.

De ebookdienst is een initiatief van gewezen Gizmodo-medewerker Jason Chen. Die liet weten aan The Digital Reader dat de eerste StoryBundle – die een vijftal ebooks zal bevatten – in de lente uitkomt. Nadien zullen er maandelijks nieuwe ebookbundels verschijnen.

Het aanbod van StoryBundle zal bestaan uit titels van onafhankelijke auteurs. Zij kunnen hier voordeel mee doen. Aangezien er geen uitgever in het spel is, maken ze via deze weg aanspraak op het grootste deel van de inkomsten.

Voor het betaalmodel liet de startup zich inspireren door The Humble Indie Bundles, een reeks DRM-vrije multiplatform-games die online verkocht worden voor een prijs die de gebruiker zelf bepaalt. De huidige Humble Indie Bundle bracht in minder dan een week tijd al 578.000 dollar in het laatje. Ook in de muziekindustrie kreeg het pay-what-you-want model de jongste jaren heel wat bijval, nadat de Britse rockgroep Radiohead er in 2007 de sector mee op zijn kop zette. Benieuwd of StoryBundle dit kunstje kan overdoen.

(Via: The Digital Reader)

Vorig artikelEigenaren Kindle Fire minder tevreden over aankoop dan iPadbezitters
Volgend artikelKindle Touch nu ook leverbaar in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in